2010. augusztus 6., péntek

Meggyes morzsasüti

Most pedig egy kicsit egészségesebb recept következik. Néha ilyen is kell. Ráadásul finom is.
A recept Mohakonyhától származik.

Meggyes morzsasüti

Morzsatészta - 29 cm-es piteformához:
300 g finomított zabpehely, 150 g tönkölybúza liszt (vagy sima teljes kiőrlésű), 250 g puha vaj, 150 g nádcukor, 1 tk vaníliakivonat, 1 kk sütőpor

Töltelék:
~600 g meggy magozva (fagyasztott), 3 ek liszt, 1 púpos ek nádcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tk vaníliakivonat, fahéj

Először a meggyes tölteléket készítjük el. A meggyet kimagozzuk, a levét felfogjuk. A lisztet egy kevés meggylével csomómentesre keverjük. A maradék meggyléhez adjuk a nádcukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliakivonatot és egy kevés fahéjat. A beízesített meggylevet hozzáöntjük a liszteshez, majd közepes tűzön főzni kezdjük. A lecsöpögtetett meggyet hozzáadjuk, majd pudingsűrűségűre főzzük.
A puha vajat 150 g nádcukorral és egy teáskanál vaníliakivonattal habosra keverjük. A kimért száraz hozzávalókat (zabpehely, liszt, sütőpor) fakanál segítségével, több részletben belekeverjük. Morzsás tésztát kell kapnunk, melynek a felét a piteformába lapogatjuk. A tetején elegyengetjük a meggyes tölteléket, majd a maradék morzsát egyenletesen rászórjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on 20-30 percig sütjük. Miután kihűlt, szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: