2010. szeptember 17., péntek

Pizzás hajtovány

Holnap 24 órás bringaversenyre megy K. Segítőként most nem leszek jelen, de azért sütöttem egy kicsit, hogy meglegyen a kellő energia utánpótlásuk. :)
A hajtoványhoz Limara receptjét vettem alapul, a pedig tölteléket saját elgondolásom alapján kutyultam ki.


Pizzás hajtovány

Tészta:
50 dkg liszt, 3 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dl olívaolaj, 1 tojás sárgája, 1 ek só, csipet cukor
Töltelék:
250 g sűrített paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk oregano, 1 kk bazsalikom, 0,5 kk majoranna, só, bors + 100 g sonka felkockázva, reszelt sajt

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk. 1-1,5 órát kelni hagyjuk. Amíg a tészta kel, elkészítjük a pizzaszószt. A sűrített paradicsomot a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. A sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.
Ha a tészta megkelt, kézzel átgyúrjuk, majd megfelezzük. A tészta egyik felét vékonyra nyújtjuk, megkenjük a pizzás krémmel, megszórjuk sonkával majd feltekerjünk, akár a bejglit. Trapéz alakban bevagdossuk és tepsire tesszük a tekercseket. A tészta másik felével ugyanezt megismételjük. A hajtoványokat tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 175°C-on kb. 30 percig sütjük.









Nincsenek megjegyzések: