2010. szeptember 20., hétfő

Sajtos rúd

Ez most egy extra könnyű recept lesz, amit még egy kezdő is kiráz a kisujjából. Mert bolti leveles tésztából van. És semmi különös nincs benne, azt leszámítva, hogy nagyon finom! Igazából fel sem akartam tenni, mert tényleg nem egy nagy kaland, de K meggyőzött. (Egyébként keze-lába jól van és beteg se lett a verseny alatt/miatt)

Sajtos rúd

500 g leveles tészta, tetszés szerint: trappista sajt, füstölt sajt, márványsajt, szezámmag, lenmag, vaj, só + egy felvert tojás a kenéshez.

A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük vajjal, finoman megsózzuk és sajtot szórunk rá. Ezután félbehajtjuk, újra kinyújtjuk, megkenjük és sajttal megszórjuk. Ismét félbehajtjuk, kinyújtjuk. Pizzavágóval kb. 4 cm-es csíkokat vágunk, (sós) tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és jól rálapogatjuk. Egy tepsire átemeljük és ott óvatosan megcsavarjuk. A "fedetlen" részeket tojással lekenjük és tetszőlegesen sajttal vagy magokkal meghintjük. Előmelegített sütőben, 175°C-on készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések: