2010. december 30., csütörtök

Túró rudi torta

Aki szereti a túró rudit, ezt is imádni fogja. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. Csak győzzük kivárni, míg a túró megdermed!
Nálunk biztosan nem utoljára készült :)

Forrás: Mohakonyha



Túró rudi torta - 29 cm-s formához

Kekszalap:
200 g zabpehelykeksz, 100 g olvasztott vaj, 50 apróra vágott étcsokoládé

Túrós töltelék - 2x:
250 g túró, 3 ek méz, 3 ek tejföl, 200 ml tejszín, reszelt citromhéj, pár csepp citromlé, 20 g zselatin fix (1 csomag)

+ 100 g étcsokoládé + 1 ek vaj 
150 g étcsokoládé + 1-2 ek vaj

A kekszet és 50 g csokoládét aprítógépbe tesszük és morzsát készítünk belőle. Hozzákeverünk 100 g olvasztott vajat, majd a kivajazott formába nyomkodjuk.
Az első túró réteghez 200 ml tejszínt habbá verünk. Egy másik tálba kimérjük a többi hozzávalót és robotgéppel egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt és a kekszalapra simítjuk. 10-15 percre betesszük a fagyasztóba. Közben 100 g csokoládét egy evőkanálnyi vajjal gőz fölött felolvasztunk. Eloszlatjuk a túróréteg tetején, majd visszatesszük a fagyasztóba.
Elkészítjük a második túró réteget is, az elsőhöz hasonlóan. Újra visszatesszük a fagyasztóba.
Végül 150 g csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a torta tetejére simítjuk. Ezután már elegendő hűtőben tárolni.

Nincsenek megjegyzések: