2011. április 9., szombat

Citromos-mandulás torta

Ez nem most készült, egy ideje már a gépemen várta a sorát. Egyszerű citromos-mandulás süti, semmi krém, semmi töménység. Egyedül azt sajnálom, hogy nem mertem belerakni a 2 citrom levét, mert K nem szereti a citromot, én viszont annál inkább! Már a gondolattól is összefut a nyál a számban :)
Szóval ti legyetek bátrak, mehet bele a két citrom leve, mert úgy lesz igazán finom! A mandulaaromát meg el is lehet felejteni, legalábbis nekem nem kívánkozott oda az íze. 

Forrás: Nigella



Citromos-mandulás torta - 29 cm piteformában

225 g puha vaj, 225 g porcukor, 4 szobahőmérsékletű tojás, 50 g liszt, 225 g őrölt mandula, 1/2 tk mandulaaroma (színtelen!), 2 citrom leve, héja

A vajat és a cukrot dolgozzunk össze, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Apránként szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük bele az őrölt mandulát is. Végül a mandulaaromával, a citromok levével és héjával ízesítjük. Kivajazott piteformába (vagy tortaformába) öntjük és 180°C-on, kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Ha kisebb átmérőjű formával dolgozunk, a sütési idő is hosszabb lesz!)

Nincsenek megjegyzések: