2011. április 17., vasárnap

Mogyorós keksz vörös áfonyával

Mostanság nem nagyon jutott idő a sütésre, ez a keksz pedig minden szempontból ideális választásnak bizonyult. Egyszerű, gyors és viszonylag sokáig eláll. Nálunk viszont  csak másfél napig tartott. 
K keze munkáját dicséri, na meg az én telefonos tolmácsolásomat. :)


Mogyorós keksz vörös áfonyával

300 g liszt, 250 g nádcukor, 200 g puha vaj, 100 g mogyoró, ~50 g aszalt vörös áfonya, 2 tojás, 1 rúd vanília, 1 tk sütőpor

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk egy vanília kikapart magjait és a puha vajat. Jól összedolgozzuk. Két-három részletben hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Végül hozzákeverjük a mogyorót és az áfonyát. Sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk (hagyjunk helyet a kekszek között!) és előmelegített, 180°C-os sütőben 10-12 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: