2011. július 17., vasárnap

Vaníliás sárgabarack fagyi

Kaptunk egy nagy szatyor sárgabarackot. Már megettünk (pontosabban én megettem...) belőle egy nagy adagot, de nem nagyon volt látszatja. Ezért aztán összedobtam egy adag fagyit. Ha már úgyis meleg van...



Vaníliás sárgabarack fagyi

300 ml tej, 250 ml tejszín, 500 g magozott sárgabarack, 100 g nádcukor, 3 sárgája, fél citrom leve, egy rúd vanília

A tejet, a tejszínt és a nádcukrot felmelegítjük, a vanília magjaival ízesítjük. A tojások sárgáit egy kis tálkában  néhány kanál meleg tejjel elhabarjuk, majd hozzáadjuk a tejes alaphoz. Folyamatos kevergetés mellett felfőzzük. Jól lehűtjük.
A barackokat forró vízbe mártjuk, így a héjukat könnyebben eltávolíthatjuk. Kimagozzuk, majd a citrom levével meglocsoljuk. Botmixerrel pürésítjük, végül ezt is jól lehűtjük.
A tejes alapot fagyigépbe öntjük, majd amikor kezd habosodni, apránként hozzáadjuk a barackpürét is. Ha végzett a gép, dobozba szedjük és néhány órára fagyasztóba tesszük. 

Nincsenek megjegyzések: