2011. október 6., csütörtök

Banánkenyér

Egy ideje terveztem már a megsütését, most végre sorra került. Ezt megelőzően rengeteg receptet nyálaztam át, de szokás szerint azok alapján egy saját verziót próbáltam ki. Sok-sok mogyoróval, csokival és áfonyával dúsítottam, így igazán laktatós darab lett. Egy biztos: nem utoljára készült! :)



Banánkenyér

225 g liszt, 115 g olvasztott vaj, 85 g nádcukor, 3 érett (közepes méretű) banán, 2 tojás, 75 g durvára vágott mogyoró, 50 g csokilencse, 30 g aszalt áfonya, 1 tk vaníliakivonat,1 kk fahéj, 2 tk sütőpor, csipet só

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A banánokat villával pépesítjük. A nádcukrot a tojásokkal és a vaníliakivonattal kihabosítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd apránként (miután egy kicsit hűlt) a tojásos masszába csurgatjuk. Belekeverjük a banánpépet is. Fahéjjal és egy csipet sóval megszórjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk az áfonya-csoki-mogyoró keverékét. Kivajazott formába öntjük és előmelegített, 180°C-os sütőben 50-60 percig sütjük.

1 megjegyzés:

Zsiri írta...

Jaj de guszta :) Még karácsonyi gyümölcskenyérnek sem rossz :)