2011. október 23., vasárnap

Narancsos zabkeksz

Tök jó dolog kekszet sütni. Hamar elkészül, finom és sokáig eláll (már ha az ember meg tudja állni). Ezt a kekszet azonban másért is lehet szeretni. Csupa egészséges hozzávalókból készül, de ettől függetlenül nincs kellemetlen mellékíze, sőt! A narancs-csoki kombó isteni. Próbáljátok ki ti is! 


Narancsos zabkeksz

125 g teljes kiőrlésű liszt, 100 g finomított zabpehely, 100 g puha vaj, 100 g durvára vágott dió, 75 g nádcukor, 50 g érett banán, 50 g csokilencse, 1 tojás, fél narancs héja és leve (50 ml), 1 tk vaníliakivonat, 1 tk sütőpor, csipet só

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk majd durvára aprítjuk. A vajat a nádcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliakivonatot, a narancs reszelt héját és levét. A banánt villával összetörjük és a masszába keverjük. Végül minden szárazanyagot hozzákeverünk. Tíz perc pihentetés után diónyi gombócokat formázunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nedves kézzel lelapogatjuk. (Hagyjunk elegendő helyet a kekszek között!) Előmelegített, 180°C-os sütőben 15-20 percig sütjük.

1 megjegyzés:

Csilla írta...

Nagyon guszta! Mi is szeretjük a zabpelyhes kekszeket, és szerintem is jó dolog kekszet sütni. :)))