2013. augusztus 15., csütörtök

Kókuszos-mandulás keksz

Ez a keksz még a 40 fokban készült, de csak most jutottam el idáig, hogy a blogra is felkerüljön. Úgyis rég volt már keksz recept. Igazából a "gombócolós" kekszeket jobban szeretem, de ezúttal kókuszos-mandulás ízt álmodtam meg, ami szerintem ebben a formában mutatósabb, mint egy rusztikus karikaként. 

 
Kókuszos-mandulás keksz

165 g puha vaj, 165 g liszt, 40 g darált mandula, 40 g darált kókusz, 75 g xilit (~90 g nádcukor), 1 tojás, csipet só, 1 tk vaníliakivonat

A vajat a xilittel (cukorral) kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a szobahőmérsékletű tojást. 
A kókuszreszeléket és a mandulát aprítógépbe tesszük és megdaráljuk. Ezt az őrleményt a liszttel együtt a tojásos masszához keverjük. Ha szükséges annyi lisztet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta, de már ne legyen ragacsos. Fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. 
Végül lisztezett deszkán kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések: